Ermenistan Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Ermenistan Vatandaşlığı

ERMENİSTAN OTURMA İZNİ

Ermenistan, belirli ülkelerin vatandaşlarına vizesiz seyahat veya varışta vize almak için izin verir. Bütün diğer yabancıların yurtdışında bir Ermeni elçiliği veya konsolosluğunda önceden bir vize almaları gerekir. Aşağıda, ülkeye özel bilgiler de dahil olmak üzere Ermenistan için vize gereksinimleri hakkında en güncel ve kapsamlı rehber yer almaktadır.
Aşağıdaki ülkelerin vatandaşlarının Ermenistan'a girmek için vizeye ihtiyacı yoktur. Normalde Ermenistan'da yılda 180 gün kalabilirler. Oturma izni sahipleri için daha uzun kalmak mümkündür. Uygulamada 180 günlük kural, geri dönen ziyaretçilere uygulanmaz (örneğin, Gürcistan / İran sınırını aşanlar ve geri dönenler); 180 günden uzun süreyle sadece kesintisiz kalışlar, ülkeden çıktıktan sonra ödenmesi gereken 210 dolar para cezasıyla cezalandırılır.
AB ülkeleri: Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Almanya, Danimarka, Estonya, İrlanda, İspanya, İtalya, Letonya, Litvanya, Polonya, Lüksemburg, Kıbrıs, Yunanistan, Macaristan, Malta, İngiltere, Hollanda, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Portekiz, Romanya , Slovakya, Slovenya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan;
İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre, Vatikan, San Marino, Andorra, Monako, Karadağ;
Amerika Birleşik Devletleri (ABD);
İran (90 gün), Birleşik Arap Emirlikleri (Birleşik Arap Emirlikleri), Katar, Japonya;
Arjantin (90 gün), Brezilya (90 gün), Uruguay (90 gün);
Rusya, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Tacikistan, Ukrayna, Özbekistan.
Aşağıdaki ülkelerin vatandaşları havaalanında veya Gürcistan veya İran sınırında Ermenistan'a vardıktan sonra vize alabilirler. Vizenin maksimum geçerliliği 120 gündür (60 gün uzatılabilir). https://evisa.mfa.am/ adresinden çevrimiçi başvuru yapılarak bir e-vize almak mümkündür. Oturma izni sahipleri için daha uzun kalmak mümkündür.
Avrupa: Arnavutluk, Bosna, Makedonya, Sırbistan
Asya: Bahreyn, Butan, Brunei, Kamboçya, Çin, Doğu Timor, Hong Kong, Hindistan, Endonezya, İsrail, Ürdün, Kore, Kuveyt, Laos, Lübnan, Makao, Malezya, Maldivler, Myanmar, Umman, Filipinler, Katar, Singapur, Tayvan, Tayland, Türkiye, Türkmenistan, Yemen
Afrika: Güney Afrika
Amerika: Antigua ve Barbuda, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Kanada, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Küba, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Ekvator, Guyana, Grenada, Guatemala, Haiti, Honduras, Jamaika, Meksika, Nikaragua, Panama, Paraguay, Peru, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Surinam, Trinidad ve Tobago, Venezuela
Okyanusya: Avustralya, Fiji, Kiribati, Marshall Adaları, Mikronezya, Nauru, Yeni Zelanda, Palau, Papua Yeni Gine, Samoa, Solomon Adaları, Tonga, Tuvalu, Vanuatu
Vize Ücretleri ve Uzatma
Ücretler, 120 güne kadar olan çoklu giriş vizesi için 21 güne kadar tek giriş vizesi için 6 USD civarından 83 ABD doları civarındadır. Visa ücretlerini bir kredi kartı veya PayPal hesabı kullanarak çevrimiçi olarak https://www.e-payments.am/hy/consular_services/step1/ adresini ziyaret ederek ödemek mümkündür. Ermenistan'da olduğunuzda, vizenizi 60 güne kadar uzatmak mümkündür. Uzatma ücreti her gün için yaklaşık 1 USD'dir. Ermenistan'da vizenizi uzatma konusunda yardıma ihtiyacınız olursa lütfen bizimle iletişime geçin.
Vize Sınıfları
Ermenistan genelde turizm, iş, eğitim, çalışmalar, aile ziyaretleri vb. amacıyla Ermenistan'a gelen yabancılar için bir vize - ziyaretçi vizesiyle ilgili bir vize türü yayınlar. Ziyaret vizelerinin çeşitli sınıfları vardır: turizm ve aileye ve arkadaşlara ziyaretler (V 1); aile birleşimi (V-2); tıbbi tedavi (V-3); çalışmalar (V-4); kültürel, atletik, bilimsel veya diğer etkinliklere katılma (V-5); insani yardım, hayır işleri, teknik yardım ve benzeri programlara katılım (V-6); iş, yatırım veya iş (V-7); mürettebat üyeleri (V-8). Ziyaretçi vizesi almak için yapılan usul genellikle ziyaretin özel amacına bakılmaksızın aynıdır.
Ermeni elçilikleri uzun vadeli vizeler vermiyor. Ermenistan'da daha uzun süre kalmanız gerekirse, ikamet izni (geçici, kalıcı veya özel) edinmeniz gerekir. Oturma izni yalnızca Ermenistan'da verilir, yurtdışındaki elçilikler tarafından verilemez.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Ermenistan Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Ermenistan Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Ermenistan vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Bir Ermeni elçiliğinde vize almak için genelde geçerli bir pasaport, vize başvuru formu ve pasaport boyu renkli bir fotoğraf sunmanız gerekmektedir. Aynı vize ücretini de ödersiniz. Vizeler konsolosluk görevlisinin takdirine bağlı olarak verilir ve meşru bir amaca ve yeterli mali imkanınızın olup olmadığını (örneğin davet mektubu, otel rezervasyonu, vergi iadeleri, banka hesap özeti, vb.) ek belgeler talep edilebilir.
Davet Mektupları
Vizesiz seyahat veya varışta vize almaya hakkınız yoksa, Ermenistan’da olmayan bir Ermeni elçiliğine başvurabilecek Hindistan ve Irak vatandaşları hariç olmak üzere, Ermenistan'daki bir şahıs veya tüzel kişiden bir davet mektubuna ihtiyacınız olacaktır. Mısır ve Suriye vatandaşları, davetiyesiz Ermeni vizesi alabilirler ve konsolosluk görevlisinin takdirindedir.
Dahası, etnik Ermeniler (yani Ermeni ataları olanlar) için davet mektubu gerekli değildir. Kökeniniz tarafından Ermeni iseniz, Ermeni kökenli olduğunuzu gösteren kanıtlar vasıtasıyla vize alabilirsiniz; sizin veya ailenin Ermeni kökenini gösteren bir pasaport, doğum belgesi veya sertifikalı vaftiz belgesi. Ermeni vatandaşların veya etnik Ermenilerin yakın akrabaları (eş, ebeveyn, oğul, kızı, kızkardeşi, kardeşi, büyük ebeveynleri, büyük çocukları) ayrıca davet mektubundan muaftır.
Konsolosluk görevlisi, ABD, Avustralya, Kanada, Japonya, İngiltere, Yeni Zelanda, İsviçre veya Schengen ülkesinde (İspanya, Portekiz ve Yunanistan hariç) kalıcı bir ikamete sahip bir yabancının davet mektubunu talep etmeyebilir.
Bireylerin açtığı davet mektupları Polis Vize Departmanı'na, yasal kuruluşlarca açılanlara ise Dışişleri Bakanlığı'na gönderilmelidir. Onay, ancak 2-3 hafta veya daha uzun sürebilecek bir güvenlik kontrolünden sonra mümkündür.
Vize Süresi Aşımı
Ermeni kanunları uyarınca, vekaleten vazgeçilmesi idari bir suç olup şu anda 105 $ ila 210 $ tutarında para cezası ile cezalandırılabilmektedir.
Daimi İkamet
Aşağıdaki kategorilerden birine giren yabancılar için daimi ikamet izni mevcuttur:
Girişimci ; Ermenistan'da iş yapmak
Etnik Ermeni
Ermenistan vatandaşının / eşinin / ebeveyn / çocuk / kardeş / büyükanne / torun veya en az üç yıl süreyle Ermenistan'da ikamet eden, yeterli mali kaynaklara ve konutlara sahip sürekli oturma izninin sahibi
Ermenistan'da çalışma iznine ihtiyacım var mı?
Hayır, Ermenistan'da istihdam edilecek veya kendi işini alacak bir çalışma iznine ihtiyacınız yok.
İkamet Belgesi Koşulları
Oturma izni almak için aşağıdaki kategorilerden birine girmeniz gerekir:
Girişimci
Eğer bir işyeri sahibiyseniz, geçici ya da daimi ikamet izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Yapabileceğiniz iş türüne (ör. Perakende mağaza, ithalat / ihracat, tarım, üretim, seyahat acentesi, danışmanlık vb.) Ilişkin herhangi bir sınırlama yoktur. Minimum yatırım gerekliliği yoktur.
Ermenistan'da bir yıl başarılı bir iş operasyonunun ardından geçici oturma izni için önce başvurup, daimi ikamet iznine dönüştürmenizi öneririz.
Ermenistan'da muhasebe, personel, kira ve diğer hizmetler de dahil olmak üzere size gerekli tüm mesleki yardımlar sağlanabilir.
Ermenistan'da Gerçekleştirilecek İşler: Gayrimenkul, tarım, misafirperverlik, turizm, perakende ticaret, finansal hizmetler, bilişim teknolojisi, mücevher sanayiinde yatırım yapma olanakları vardır.
Yatırımcı
Sadece mülkiyet mülkiyeti ikamet tezkeresine hak kazanmaz. Bununla birlikte, mülkünüzü kısa veya uzun süreli kiralayarak gelir elde ederseniz ve kira geliriniz üzerinden vergiler öderseniz, "girişimci" olarak kabul edilebilirsiniz.
Ermenistan'da gayrimenkul satın almak ve kiralık mülk olarak yönetmek için size gerekli tüm profesyonel yardımı sağlayabiliriz.
Ermenistan'da emlak yatırımıyla ilgili daha fazla bilgi
Öğrenci
Ermenistan'daki bir üniversiteye kabul edilirseniz geçici oturma iznine hak kazanırsınız.


Ermenistan vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Vatandaşlık ve Şartlar ( Kanun Bilgilendirmesi)
18 yaş ve üstü herhangi bir kişi Ermenistan vatandaşlığına başvurabilir. Ermeni vatandaşlığını kazanma veya feshetme koşulları, "Ermenistan Cumhuriyeti Vatandaşlığı" ve 1390-N sayılı Hükümet Kararı (23 Kasım 2007) ile Ermenistan Cumhuriyeti Kanununa göre kararlaştırılmıştır.
Genel şartlar şunlardır: Son 3 yıldır Ermenistan'da yasal ikamet, Ermenistan hakkında iyi bilgi, Ermenistan Anayasası'yla uyum.
Ermeni vatandaşlığını edinme usulü, etnik Ermeniler, Ermeni vatandaşların eşleri, eski Ermeni vatandaşlarının (yetişkinliğe eriştikten sonra 3 yıl içerisinde - 18 yaşına girmesi gereken çocuklar için) ve 1995 yılından sonra Ermeni vatandaşlığını feshetmiş kişiler için basitleştirilmiştir. Bu davalarda, Ermeni yasal konut ve bilgi gereksinimleri geçerli değildir.
Ermenistan vatandaşlığına, Ermenistan Cumhuriyeti'ne istisnai bir hizmet sunan kişilere herhangi bir gereklilik olmaksızın verilebilir.
Ermenistan vatandaşlığı, Ermenistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın kararnamesiyle verilir.
Herhangi bir ek bilgi için lütfen Ermenistan Cumhuriyeti'nin en yakın diplomatik temsilciliği ya da konsolosluk kurumu ile iletişime geçin.


Ermenistan vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Avantaj ve Dezavantajları
Faydalı seyahat belgesi

Ermeni pasaportu, Rusya ve diğer eski Sovyet ülkelerinin de aralarında bulunduğu onlarca ülkeye vizesiz seyahat imkanı sağlıyor. Çoğu durumda, pasaportunuz yerine bir Ermeni pasaportu kullanarak diğer ülkelere vize almak daha kolay olabilir.
Vatandaşlık gelecek nesiller için geçer
Çocuklarınız ve torunlarınız, Ermenistan'a taşınmalarına bakılmaksızın, Ermenistan pasaportu alabilecek. Anneler ve babalar için kurallar aynıdır.
Hükümet yardımı
Ermenistan, hükümet tarafından finanse edilen eğitim ve tıbbi tedavi, refah yararları vb. De dahil olmak üzere vatandaşları için devlet tarafından desteklenen bir dizi programa sahiptir.
Çocuklarınız ve torunlarınız, Ermenistan'a taşınmalarına bakılmaksızın, Ermenistan pasaportu alabilecek. Anneler ve babalar için kurallar aynıdır.
Avrasya Ekonomik Birliği'nde öncelikli muamele
İstihdam, çalışma izni, sosyal koruma vb. Alanlarda Avrasya Ekonomik Birliği ülkelerinde (Rusya, Beyaz Rusya, Kazakistan, Kırgızistan) faydalı tedaviden yararlanabilirsiniz.


Ermenistan yaşam şartları nelerdir ?

Yaşam Koşulları
Aylık Kira
Şehir Merkezi'ndeki daire (1 yatak odası) 126.578.95 AMD
Daire (1 yatak odası) Merkez dışında 72.777.78 AMD
Şehir merkezinde daire (3 yatak odası) 288,823.53 AMD
Daire (3 yatak odası) Merkez dışında 129.375,00 AMD
Şehir Merkezinde Apartman Dairesi Metrekare Fiyat 464.068.41 AMD
Metrekare Başına Fiyat Merkez Dışında Apartman 272.383.92 AMD
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonucu) 137.024.36 AMD
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, 20 Yıl Sabit Faiz Oranı 13.24
Nerede Yaşamalı ?
Erivan
Yakın gelecekte Ermenistan'a taşınacaksanız - ya da daha önce geldiyseniz) başkentteki bağlantılar, bu gururlu Avrasya ulusunun yaşam biçimine yerleşip bütünleşmek için çok değerli olduğunu ispatlayabilir. Birçok yeni gelen Erivan'da yaşamak ve çalışmak hakkında önemli sorular sormak için yerel halkı seçiyor; kentte çalışmanın gerçekleri, siyasi hassasiyetler ve farkında olmak için seyahat kısıtlamaları ve şehrin illerinden hangisinin mülk satın alınması ve kiralanması için en iyi bilgi onlarda . Şehrin içinde yeterince vakit geçirdiğinizde kendi deneyiminizi yeni gelenlerin yararına paylaşacağınızı umuyoruz. Yerevan'ı evlerinden kovan gurbetçiler, samimi ve kozmopolit bir nüfusa ve zengin bir tarih ve kültür duygusuyla şaşırtıcı derecede modern ve konforlu bir şehir bulacaklar. Ermenistan'ın yakındaki kırsalında bulunan güzel doğal coğrafyada atın; bu, keşfetmeye değer bir kenttir.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın